top of page
חיפוש
  • Neta Aloni

מעגל הקשבה: יום צוות שבטי בקצב עכשווי - ולא רק לנשים


מעגל הקשבה הוא מודל אינדיאני להידברות ושיח מקדם.

זו התנהלות שמתגלה כיעילה מאוד בארגונים. ומאפשר שינוי מיטיב באופן ההידברות הבינאישית ולכן גם מחולל שינוי באקלים הארגוני. במרכז טנקה מתרחשות סדנאות חד פעמיות (כמו גם סדרת מפגשים אצלכם). לתרגול חווייתי ומעמיק בסדנה שלובים גם תופי הריפוי האינדיאניים והתיפוף המשותף והחווייתי של כל הצוות הוא כנדבך נוסף של תרגול להקשבה ושיתוף.

יש מספר כוונות (חוקים)שיוצרים מסגרת בטוחה ומקדמת באופן שכל אחת ואחד מהמשתתפים יכולים להביע עצמם ולהביא זווית נוספת ללא חשש משיפוט. אדם שמרגיש מוקשב ואינו נאבק על מקומו הפרטי מצליח להחזיק עם שותפיו למעגל איזו התעלות שמעבר לפרטי למען הטוב הגבוה יותר. שם נמצאת תחושת שייכות מחוייבות השפעה וריפוי.

השיתוף במודל זה מבוסס על ההבנה שמעגל הוא אופן חשיבה אחר, מהפירמידה הנהוגה במערב. מתפיסת עולם של מעגל נגזרת הזנה הדדית בין היחיד והארגון ויש בה עקרונות של חיבור, זרימה, הבנת לב, אותנטיות וחכמת ה"ביחד".

משתתפי המעגל נעזרים בחפץ דיבור רק הדובר או הדוברת אוחזים בחפץ הדיבור ושאר השותפים קשובים. ההקשבה היא הקשבה מהלב כלומר ממקום פתוח ללא שיפוטיות ובקורתיות.

גם הדיבור הוא דיבור מהלב שבו אנו מקפידים לדבר את הרגשותינו בשונה ממחשבות וניתוחים לוגיים כאלה ואחרים. אנו משתפים בגוף ראשון ובלי להאריך יתר על המידה כלומר מדברים את לב העניין. מעגל הקשבה זוהי טכניקה שבטית חכמה ועתיקה שמיושמת כיום בהצלחה בהרבה מסגרות ארגוניות. אנחנו במערב התחברנו אל הטכנולוגיות והתרחקנו קצת מהלב, מהשייכות, מההקשבה ואף מעצמינו. במרכז טנקה נמצאים תופי הריפוי האינדיאניים והתיפוף המשותף החווייתי של כל הצוות שזור גם הוא כנדבך נוסף של הקשבה ושיתוף.

צוותים רבים חוו זאת במסגרת יום גיבוש הצוות או כתהליך מעצים ומרפא.

נו... אתם מצטרפים?

בהנחיית נטע אלוני מנחת סדנאות מנוסה ומובילה בתחומה מאז 1999 עשרות אלפי צוותים חוו את הפעילות הייחודית והחווייתית במרכז טנקה עם תופי הריפוי האינדיאניים.

נטע אלוני 052-3234902

109 צפיות0 תגובות

Comentarios


bottom of page